Descarregar pdf

XII Mostra de Teatre Universitari. UdLXII Mostra de Teatre Universitari  


Del 14 al 18 de maig de 2007

Universitat de Lleida

El teatre, potser juntament amb la música, és d’entre les belles arts la que ha arrelat més profundament en la tradició cultural popular. L’anomenat teatre d'afeccionats, sovint d’una qualitat notable i escola de grans actors, ha tingut des de sempre una destacada presència en ateneus populars, casals parroquials o centres obrers.

També el món universitari ha participat d’aquesta tradició. El teatre universitari, a causa del medi on neix i es desenvolupa, és relaciona, freqüentment, amb l'avantguarda cultural i artística. És, sovint, un teatre experimental i de creació, tant del text com del gest. Però en el fons, allò que anima als joves estudiants i estudiantes a pujar a un escenari és la passió per fer teatre.

Aquest any la Universitat de Lleida, coincidint que la nostra ciutat és la seu de la capitalitat de la cultura catalana, acull la XII Mostra de Teatre Universitari que organitza la Xarxa Vives d’Universitats. La Xarxa agrupa vint universitats, totes les públiques i la majoria de les privades, del conjunt de països de parla catalana. La Mostra de Teatre és una de les activitats, amb participació de l’estudiantat, més veteranes i més concorregudes de les que la Xarxa organitza anualment.

Tot i que el maig lleidatà sempre ve carregat d’esdeveniments lúdics i culturals, convidaria als ciutadans de Lleida es fessin seva la Mostra, que hi participin. Durant una setmana tindrem entre nosaltres catorze universitats: valencianes, catalanes i la de les Illes Balears, amb un programa tant variat com prometedor.

I a tots vosaltres, joves actors i actrius, us desitgem una bona estada a Lleida i l’èxit que mereix el treball entusiasta i ben fet.


Jaume Barrull Pelegrí
Vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària


DILLUNS 14 DIMARTS 15 DIMECRES 16 DIJOUS 17 DIVENDRES 18

19h
Escorxador Sala 3
LECTURA PÀNICA

20.30h
Escorxador Sala 2
COMEDIA SIN TÍTULO /
SIN TARJETA NI REMITENTE

22.30h
Escorxador Sala 1
CONTES DE CANTERBURY

19h
Escorxador Sala 3
BERTOLT BRECHT. POEMES I CANÇONS

22.30h
Escorxador Sala 1
FUTUR PERFECTE

19h
S. Actes Rectorat
CRIM I CÀSTIG:
ASSAIG FINAL

20.30h
Escorxador Sala 3
EL DIA QUE BERTOLT BRECHT
VA MORIR A FINLÀNDIA

22.30h
Escorxador Sala 2
TREBALL D'AMOR PERDUT

19h
Escorxador Sala 3
TENS TABAC?

21h
S. Actes Rectorat
MISSIÓ K.

19h
Escorxador Sala 3
EN CAP CAP CAP

20.30h
S. Actes Rectorat
CANÇONS REPUBLICANES

22.30h
Claustre de la Pensativa Rectorat
L'AUTÈNTIC AMIC



dilluns

ATENCIÓ!: Canvi d'escenari del Rectorat al Convent de Sta. Teresa

19h / Escorxador Teatre, sala 3, Convent Sta. Teresa- (60')

LECTURA PÀNICA

Creació col·lectiva basada en textos d'Alejandro Jodorowsky

Aula de Teatre Carles Pons de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana


El que avui vorem sobre l'escenari és una creació col·lectiva inspirada en textos d'Alejandro Jodorowsky. Al llarg d'un seguit d'escenes es conformarà un peculiar aparador de personalitats en situacions que, tal vegada, mostre alguna part de vosaltres.

Intèrprets: Jose Bravo, Elena Donzel, Mª Jose Donzel, Anna Garcia, Ferran Luengo, Paloma Pallares, Emilio Sanchez, Arantxa Vivas.
Disseny il·luminació: Alfons Bareda
Direcció: Cesca Salazar


.

20.30h / Escorxador Teatre, sala 2 (50')

COMEDIA SIN TÍTULO

de Federico García Lorca

SIN TARJETA NI REMITENTE

de Mike Ribalta

Aula de Teatre de la Universitat de Girona


Intèrprets: Laura Balcells, Eloi Bautista, Mariona Batalla, Enric Cardona, Anna Casas, Gerard Clos, Narcís García, Isidre Fàbregas, Noèlia Izquierdo, Monma Mingot, Judit Moreno, Jordi Muñoz, Lennon Navas, Núria Rabert, Susanna Riera, Irene Sáez, Mireia Solé.
Espai Escènic i vestuari: Xavier Mancho
Il·luminació: Àngel Bravo
Ajudant de direcció: Enric Cardona
Direcció: Jordi Duran

Agraïments: Vicerectorat d'estudiants i relacions exteriors, Servei de publicacions de la UdG, Judit Rico, Àngels Muñoz, Manu Martínez i Associació Amics Aula de Teatre de la UdG.

.

22.30h / Escorxador Teatre, sala 1 (70')

CONTES DE CANTERBURY

de Geoffrey Chaucer

Espai de Teatre de la Universitat de Lleida


A partir dels contes còmics de Canterbury de Geoffrey Chaucer, us proposem un delirant viatge d'ascens al cel i baixada als inferns i d'entrades virtuoses i sortides aviciades, que ens traslladaran a les misèries i grandeses més profundes de l'ànima humana amb l'humor grotesc com a únic equipatge.

Intèrprets: David Lamora, Puri Conejo, Juan Andrés Ibáñez, Janet García, Andrés Pla, Nadia Morella, Raimon Puig, Rosa García, Pablo Remiseiro, Anna Zapata, Carlos Dios, Laura Sánchez, Bruna Serra, Vanessa Esculta, Laia Rius, Mercè Ricart, Mireia Gómez.
Vestuari i Atrezzo: Espai de Teatre UdL, Godots Teatre i Cia. Tàlem de Lux
Adaptació i Direcció: Ferran Farré i Núria Casado
Agraïments: Ricard Boluda, Julián Garrido, Alonso Garrido, Nurosfera Produccions, Paco Teruel, Aula Municipal de Teatre de Lleida.


dimarts

19h / Escorxador Teatre, sala 3, Convent de Sta. Teresa (60')

BERTOLT BRECHT. POEMES I CANÇONS

de Bertolt Brecht

Grup Urbà de la Universitat Miguel Hernández d'Elx


Aquest és un muntatge basat en els poemes i cançons de Bertolt Brecht. La proposta escènica, basada fonamentalment en els continguts compromesos dels poemes que s'hi diuen, és d'una gran austeritat, tot fent valer la força de la paraula poètica per damunt de qualsevol altra consideració. Tots els actors - recitadors són Bertolt Brecht, i adopten, a l'escena, una actitud interpretativa ben veïna de la plàstica. La totalitat del muntatge esdevé una coreografia unitària que dóna sentit a la proposta general.

Intèrprets: Ángela Marcet, Miguel Gálvez, Ros Mery Ripio, Luis Refoyo, Carmela García, Antonio Barea, Carlos Ramos, María José Cruces, Mª del Mar Villar, Josep Sempere, Mercedes Álvarez, Ana Lizón, Nuria Noguera, Nuria Ortuño, Lucía Navarro, Marina Agustí, Laura García, André Ester.
Realització Audiovisual: Carlos Ramos
Il·luminació i realització cinematogràfica: Juan Balañá
Vestuari: Grup Urbà
Coordinació: Antonio Barea
Ajudant de direcció: Irene Pérez
Direcció: Josep Sou

.

DARRERA HORA: Representació suspesa

20.30h / Escorxador Teatre, sala 2 (90')      

CÈSAR

de William Shakespeare
Traducció de Josep-Maria de Sagarra

Aula de Teatre de la Universitat Rovira Virgili de Tarragona


L'adaptació de l'obra Juli Cèsar de William Shakespeare enfronta una República -paraula femenina-, de llibertats, democràtica, de saber i de llum contra un Imperi –mot masculí -, dictatorial, militarista, de conqueridors i de foscor, perquè marqui aquesta faula sobre la fi d'una terra antiga i el començament dels despropòsits i les misèries d'un món modern de vencedors i vençuts. Roma, segurament, hi va perdre... I nosaltres també... Un dels reptes ha estat que els joves actors recuperessin el plaer del llenguatge, de la cadència de les paraules, de la seva força, i de la musicalitat d'una de les millors traduccions al català: la de Josep-Maria de Sagarra.

"La terra antiga i el món modern” Joan Gibert i Artze

Repartiment:
La república
Roma: l'endevina Roma Martínez, Càssia: Sara Garcia, Màrcia: Núria Roig, Casca: Míriam Chaves,
Cinna: Patricia Pires, Cinna: la poetessa Míriam Calderé, Dècia: Marta Vives, Metel·la: Laia Seró,
Trebònia: Jeni Pizarro, Ligària: Cristina Barberà, Luci: José Vicente Bernabeu, Porci: Antonio Manrique.
L'imperi
Cèsar: Lluís Potau, Antoni: Jordi Moreno, Ciceró: Xavi Plano, Lèpid: Javier Prado, Octavi: Martí-Aritz Mas, Calpúrnia: Núria Loras, Públia: Cristina Giráldez, Artemidora: Maria-Antonia Artano.
Ajudant de direcció: Cristina Giráldez
Espai sonor: Antonio Manrique
Escenografia: Alex Manriquez, Joan Pascual
Adaptació i direcció: Joan Gibert

.

22.30h / Escorxador Teatre, sala 1 (75')

FUTUR PERFECTE

Basada en l'obra d'Ignasi García Barba

Aula de Teatre de la Universitat de Vic


La Unitat d'Investigació de Previsió del Futur (UIPF) mostra per primera vegada en exclusiva a Lleida la seva Cambra Virtual d'Exposició d'Esdeveniments Futurs. Segles d'investigació han permès elaborar un estudi precís i acurat de l'espècie humana, el qual
reflecteix de manera totalment objectiva el futur perfecte que us espera. Però tranquils, ja sabeu: qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència.

Intèrprets:
Cambra Virtual: Anna Serra, Mireia Planàs, Natàlia Munar, Marta Salarich, Helena Català, Bernat Mestre, Xavi González, Maria Pastells, Núria Salvadó.
Unitat d'Investigació: Mireia Foguet, Oihana Von Wichmann, Ramon Codony, Beatriz Sánchez, Leyre Reinaldo, Ares Palau, Yolanda Soler.
Il·luminació: Quim Blancafort
Ajudant d'il·luminació: Ferran Bex
Construcció escenografia: Pau Salvà
Muntatge so: Xef Vila
Producció: Gemma Plana
Ajudant de direcció: Natàlia Munar
Direcció: Dolors Rusiñol i Eva Marichalar


dimecres

19h / Sala d'actes de Rectorat-UdL (60')

CRIM I CÀSTIG: ASSAIG FINAL

Basat en l'obra homònima de Fiódor Mikhàilovitx Dostoiewski
Traducció de Mª Dolors Casadó
Versió de Blauter Produccions, Georgina Amat, Quim Casas

Grup Teatre 1r UAO de la Universitari Abat Oliba CEU


Una actuació dintre d'una actuació que ens presentarà un Crim i Càstig, amb un dintre/fora d'e scena dut a terme per un grup de teatre molt heterogeni. Uns actors plens de paranoies que aconseguiran donar vida a una adaptació de l'obra, on trobarem un estudiant capaç de robar i assassinar, per la seva condició d'home "extraordinari”, a una dona que considera paràsita de la societat, amb la finalitat de destruir una vida que li sembla miserable i salvar així als seus familiars, enfonsats en la indigència.

Repartiment:
Borja/Ròdia, Santi Alberich. sílvia/Dúnia, Maria Gay. Paco/Svirigailov, Petrovich, Antonio Horcajo. Letícia/Porfíria, Iria Lamas. Llúcia/Puljeria, Sheila Santiago. Mª Antònia/Sònia, Laura Pons. Lluís/Razumijin, Nikolai, Lu Ye.

Disseny Gràfic:
Sergi Font
Responsable tècnic: Sergi Font
Coordinació: Blauter Produccions SL
Maquillatge: Blauter Produccions SL
Vestuari: Universitat Abat Oliba CEU / Grup Teatre 1r UAO
Atrezzo: Universitat Abat Oliba CEU / Grup Teatre 1r UAO / Blauter Produccions SL
Direcció: Georgina Amat, Joaquim Casas

.

20.30h / Escorxador Teatre, sala 3, Convent de Sta. Teresa (75')

EL DIA QUE BERTOLT BRECHT VA MORIR A FINLÀNDIA

de Josep Lluís i Rodolf Sirera

Assaig, Grup de la Teatre de la Universitat de València


El text presenta la recreació, en part ficció en part realitat, de la vida personal i professional del famós dramaturg alemany Bertolt Brecht. Tota la peça és una reflexió constant sobre la condició humana des del punt de vista de la coherència i de les contradiccions humanes. A partir de nombrosos flash-backs i amb tocs subtils de cabaret i de music-hall americà l'espectador va descobrint els secrets millor guardats de la vida recreada i en part fictícia de Brecht i de les persones més pròximes a ell.

Repartiment:
Bertolt Brecht, Josep Daniel Tormo
Mirjami Leino, Lorena Jiménez
Dona (Personatges Femenins), Anna Marí
Home (Personatges Masculins), Josep Vicent Valero

Imatge: Isabel Luján
Vestuari: Antonio Moreno (La Cantante Calva)
Música: Kurt Weill / David Gálvez
Producció: Aula de Teatre (Vicerectorat de Cultura Universitat de València), ASSAIG i Teatres de la Generalitat Valenciana
Producció executiva: Eva López
Direcció: Pep Sanchis i María P. Bosch

.

22.30h / Escorxador Teatre, sala 2 (90')

TREBALL D'AMOR PERDUT

de William Shakespeare
Traducció de Josep M. de Sagarra

Aula de Teatre de la Universitat Pompeu Fabra


Treball d'amor perdut, escrita el 1594, és una de les primeres comèdies de Shakespeare. Partint d'uns arquetipus encara pròxims a la commedia dell'arte, ordeix tota una sàtira contra l'a fectació i contra les expressions culteranes i ridícules de la gent que creu ésser al cim de la civilitat. Sembla proposar-nos el conreu de la intel·ligència sense, però, caure en la petulància. És, a més, un text interessant perquè suposa l'embrió de la més coneguda de les comèdies de l'autor anglès, El somni d'una nit d'estiu.

Repartiment
Ferran: Lluís Royo, Biron: Xavier Llorenç, Longaville: Santi Puig de la Bellacas, Dumain: Òscar Compte, Boyet: Roger Bellés, Marcade: Dani Pérez, D. Adriano de Armado: David Gallac, Mossèn Nataniel: Raul Giró, Holofernes: Sagrado Nova, Llonza: Marina Marcet, Préssec: Xavier Parrilla, Arna: Rubén Sánchez, La princesa: Anna Tur, Rosalina: Sílvia Artigas, Maria: Anna Pérez, Caterina: Ester de Trincheria, Jaquinet: Aina Carrera.

Selecció i enregistrament banda sonora: Pere Hernàndez
Ajudant de direcció i regidor: Ferran Dordal
Equip tècnic: STEM
Producció: Universitat Pompeu Fabra
Adaptació i direcció: Pep Anton Gómez


dijous

19h / Escorxador Teatre, sala 3, Convent de Sta. Teresa (50')

TENS TABAC?

Un recull d'esqueixos llargs de cafè de diversos autors

Grup de Teatre de la Universitat Politècnica de Catalunya


Tens Tabac és una seqüència de situacions quotidianes mirades des del prisma de l'absurd. Amics que es troben, estranys que coquetegen, parelles que discuteixen... són els personatges d'a questa cadena d'esdeveniments que transcorren en un bar i que ens mostra una cara de la realitat, aparentment sense sentit, irracional i extravagant. Enllaçades d'una manera intel·ligent, les seqüències desemboquen en una escena coral com a punt àlgid d'aquesta disbauxada obra.

Repartiment
Home 1/John/Quique/Sr. Martin: Dani Crespo Sala
Home 2/Bomber: Vicenç Gomis
Duque Joe/Sr. Smith: Juan José Oller
L'Amiga/Dona 2/Sra. Martin: Alba Pérez Iglesias
Dona 1/Andrea/Sra. Smith: Nadine Reuter
Cambrera: Raquel Serrano Calvo

Tècnic de so:
Gorka
Tècnic de llum: Isidor Barcelona
Perruqueria i Maquillatge: Renata i Vanesa (Escola Fajardo)
Director: Isidor Barcelona

.

21h / Sala d'actes de Rectorat- UdL (90')

MISSIÓ K.

de Victoria Szpunberg

Grup Estable de l'Aula de Teatre de la Universitat Autònoma de Barcelona


Missió K és una història sense caps ni peus. És la història de sis joves que surten de l'a dolescència, i que busquen una escapada dels seus conflictes personals. Com a grup, volen reafirmar-se a través d'una espècie de dissidència absurda i es proposen donar una lliçó a una sèrie de persones amb qui no estan d'acord. Tot passa a l'interior d'una cabana enmig del bosc. Com a música de fons, una rave a l'aire lliure.

Repartiment:
Anna, Eva Ortega
Pauline, Hélène Braux
Berta, Cristina Canudas
Gemma, Júlia Delgado
Marina, Joana Bauzà
Raquel, Sandra Rivera

Disseny de llums:
Toni Moscoso
Disseny de l'espai sonor: Lucas Ariel
Tècnic de llums i so: Iban Esteve
Director: Ricard Gázquez

print enrera pujar


divendres

19h / Escorxador Teatre, sala 3, Convent de Sta. Teresa (70')

EN CAP CAP CAP

Sobre textos de Vicent Tur, Pere Calders, David Plana, André Prada, Juan Luis Mira, Raymond Devos, Roland Baudrillard, Karl Valentín, Slawomir Mrozec

Grup de Teatre Universitari de la Universitat d'Alacant


ABSURD: Contrari a la lògica o la raó, que no té sentit. Una idea absurda. Un comportament absurd. El teatre de l'absurd es caracteritza per diàlegs aparentment sense significat, repetitius i dramàtics sense connexions lògiques que creen una atmòsfera de somni. Si en el passat aquest tipus de teatre era només portador de dramatisme. Recentment el públic ha descobert també el seu vessant tragicòmic.

Intèrprets: Sandra Montserrat, Lucia Mendoza, Joan Lluís Escoda, María Navarro, Sergi Gallego, Ignacio Chillón, Elena Candela.

Tècnic:
Visisonor
Director: Tomás Mestre Damià

.

20.30h / Sala d'actes de Rectorat-UdL (60')

CANÇONS REPUBLICANES

Poemes de Biel Majoral, Pere Capellà, Agustí Bartra, Joan Oliver, Miquel Forteza, Blai Bonet, Miquel Ferrà, Josep Palau i Fabre, Joan Brossa i Màrius Torres.
Cançons de Biel Majoral, Ovidi Montllor, Miguel Poveda

Magister Teatre – MAG POESIA de la Universitat de les Illes Balears


La proclamació de la República remou l'esperit revolucionari i el desig de llibertat a tots un col·lectius. Un bon grapat de poetes joves exalten aquest nou estat social i sense embut canten la República. És aquí on comencen les "Cançons republicanes de Pere Capellà i la proclamació en forma de poema de la Gran Catalunya (Països Catalans). El muntatge amb aquesta arrencada topa amb la guerra, l'exili, la repressió i el compromís per la dignitat, la coherència i l'honestedat que serven aquests poetes. Cançons de lluita i d'esperança en la repressió, fins a la mort del dictador, i és aquí on també conclou la representació.

Intèrprets: Biel Majoral, Delfí Mulet, Antònia Font, Antoni Artigues, Jordi Oliver.

Direcció: Conjunta

.

22.30h / Claustre de la Pensativa, Rectorat-UdL (75')

L'AUTÈNTIC AMIC

de Carlo Goldoni
Traducció de Jordi Teixidor

AIET (Associació d Investigació i Experimentació Teatral) de la Universitat de Barcelona

El teatre de Carlo Goldoni té una dimensió universal inqüestionable. Reformà la Commedia dell Arte acabant amb els personatges estereotipats, traient-los-hi les màscares, tot cercant una dimensió humana i moral a les seves comèdies. L'autèntic amic (Il vero amico) respon perfectament a aquesta reforma empresa pel dramaturg venecià del qual es compleix enguany el tercer centenari del seu naixement.

L'Associació d'Investigació i Experimentació Teatral i la Universitat de Barcelona volem retre homenatge a aquest creador fonamental de l escena moderna presentant un text escassament representat a casa nostra i que conté algunes de les constants més significatives de la seva producció. La dimensió moral del teatre de Goldoni, avui ens sorprèn, per la seva estricta aplicació de principis com l amistat i ens serveix per reflexionar sobre aquesta virtut que Aristòtil considerà com  allò més necessari per a la vida.

Intèrprets: David Bo, Ricard Ferré, Aura Garí, Mia Alsina, Marta Pros, Julia Vicente, Andrea Gomes, Nuria Santamaria, Marina Robles.

Productor i contacte: Enric Ciurana
Vestuari i escenografia: Beaudevil
Direcció: Toni Galmés


planol


Organització
Universitat de Lleida. Vicerectorat d’Activitats Culturals i Projecció Universitària
Xarxa Vives d’Universitats

Coordinació general
Ricard Boluda

Coordinació Tècnica
Òscar Sánchez

Grafisme
estudi NiX




fletxa-gris MÉS INFORMACIÓ

Programa 4a Mostra de Teatre Universitari (pdf)
Serveis Culturals de la UdL
  • Tel. 973 70 33 90
correuculturals@culturals.udl.cat


print enrera pujar

   Darrera modificació: