Descarregar pdf

Exposició CEMENTIRIS D'ULTRAMAR
Fotografies de Pilar Aymerich


Del 22 de març al 13 d'abril de 2007

Centre de Cultures Campus de Cappont


Dijous 22 de març de 2007
12.30h CENTRE DE CULTURES DEL CAMPUS DE CAPPONT


Inauguració de l'exposició Cementiris d'Ultramar amb fotografies de Pilar Aymerich, dins les activitats paral·leles a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, i que podrà visitar-se al Centre de Cultures de la Universitat de Lleida (Campus de Cappont) fins al proper 13 d’abril.


Cementiris d'Ultramar. Pilar Aymerich

Aquesta exposició és un viatge seguint els passos dels catalans que varen fer les amèriques. Comença al cementiri de Montjuïc, on el visitant fa una primera mirada als grans panteons d’una burgesia catalana en expansió. Aquest lligam entre vida, mort i art continua, també, a les amèriques: a l’Havana, a Buenos Aires i a Montevideo.

Les fotografies de Pilar Aymerich tenen un objectiu prioritari: evocar la presència catalana a alguns indrets del continent Sudamericà, sobretot a partir del segle XIX. Al darera d’aquestes fotografies hi ha, però, moltes altres coses, com correspon a l’indret on han estat fetes i al món que volen explicar. Hi ha un tast d’un dels fenòmens més generalitzats del món contemporani, el de l’emigració i l’exili. Però també hi ha el desig universal de molt humans de mantenir viva la seva presència més enllà de la mort. Hi ha també l’expressió de poder i la voluntat dels grups socials benestants de perpetuar als cementiris que acullen les seves restes mortals el lloc de privilegi que varen aconseguir en vida. Per a un historiador, i també per a qualsevol visitant perspicaç, la visita dels cementiris de la Recoleta a Buenos Aires, Central i del Buceo a Montevideo, de Colón a l’Havana i de Montjuïc a Barcelona que es pot fer a través de les fotografies de Pilar Aymerich evoca infinitud d’aspectes de la vida quotidiana i de la història general d’un país concret i de la humanitat sencera.



fletxa-grisMés informació

Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida

print enrera pujar

   Darrera modificació: