Prop de 200 orientadors en una jornada sobre recursos tecnològics

Descarregar pdf
JornadaOrientacioUdL2015
La jornada té lloc al campus de Cappont. FOTO: UdL

Quins són els millors programes d'orientació disponibles a la xarxa, quines són les eines tecnològiques i les aplicacions més útils alhora d'ajudar algú a trobar feina, a decidir els estudis que ha de cursar? Aquest és el leit motiv de la 6a Jornada a les terres de Lleida d'orientació professional On esTIC? Eines tecnològiques, que se celebra aquest matí al campus de Cappont.

Amb prop de 200 inscrits, la trobada se centra en destriar quines són les més adequades en cada moment del procés orientador. "D'eines n'hi ha moltes, però no totes en seran útils per ajudar algú a prendre una decisió" ha dit Sofia Isus, professora de la UdL i responsable del grup de recerca COMPETECS (competències, tecnologia i societat).

Isus ha insistit en el fet que orientar vol dir acompanyar i no prendre decisions pels altres. "No hi ha cap eina tecnològica que pugui prendre decisions per ella mateixa, les ha de prendre l'orientat", ha afirmat. Això sí, les eines que ens ajudin han de complir uns estàndards d'usabilitat, accessibilitat i 'amigabilitat'.

La jornada ha continuat amb sis tallers que aprofundien en diferents webs com ara la d'Estudiar a Catalunya del Servei d'Orientació i Serveis Educatius de la Generalitat, Unportal; xarxes socials professionals com Linkedin; i programes com el CLOE, del Servei d'Ocupació de Catalunya, a més d'eines d'autoavaluació de competències transversals o l'anomenada GR (Gran Recorregut).

Més recursos

Galeria fotogràfica