Investigadors de l'ETSEA, en una trobada internacional sobre ecologia vegetal

Descarregar pdf
ecologiavegetalUdL
Els participants en el debat científic, celebrat a Benasque / Foto: J. Mayoral
Dos membres del grup de Malherbologia i Ecologia Vegetal de la Universitat de Lleida (UdL) han participat en la trobada internacional Ecology of weeds and invasive plants (Ecologia de males herbes i plantes invasores), organitzat per la Universitat de Melbourne (Austràlia) amb el suport de l'European Weed Research Society al municipi de Benasque. El catedràtic Jordi Recasens i la investigadora Bàrbara Baraibar, tots dos de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA), han estat seleccionats pel comitè organitzador entre els 35 experts de 12 països que hi han pres part.

El grup de Malherbologia de l'ETSEA ha actuat com a coordinador local del debat científic, amb especialistes d'Espanya, els Estats Units, Austràlia, el Regne Unit, Brasil, Itàlia, Nova Zelanda, Israel, Letònia, Holanda, Dinamarca i Alemanya. Sobre la taula, tres línies de debat: ecologia espacial, banc de llavors, i genètica de poblacions i estratègies adaptatives. L'objectiu de la trobada és obrir noves línies de recerca i millorar la col·laboració internacional dels investigadors.

Amb el lema "science incubator" (incubadora de ciència), aquesta trobada internacional ha servit per obtenir "aprofundir en el coneixement sobre aquests temes i redactar uns articles de debat científic", explica Recasens. En aquest sentit, la UdL treballa en els serveis ecològics que aporten les herbes als camps de conreu.