26 de maig de 2008

Descarregar pdf

Rampa per a minusvàlids a la biblioteca de Lletres de la Universitat de Lleida . INTEGRACIÓ / L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i Recerca de la Generalitat ha concedit a la UdL un ajut de gairebé 16.000 euros per atendre les persones amb discapacitats. La Universitat vol "becar" els alumnes que ajudin els seus companys amb minusvalideses

La subvenció del Govern català servirà per finançar recursos materials, ajuts tècnics i personals a fi de garantir la igualtat d'oportunitats de l'estudiantat amb discapacitats. Els diners reforçaran el Programa UdL per a tothom, endegat el curs passat pel Vicerectorat d'Estudiantat amb l'objectiu de detectar i donar resposta a les necessitats de les persones amb minusvalideses, amb especial atenció a l'alumnat. La Universitat de Lleida, amb 34 alumnes matriculats aquest curs amb discapacitats motrius i auditives, preveu destinar part d'aquests diners a cobrir despeses relacionades amb l'activitat acadèmica dels alumnes que ajudin els seus companys amb discapacitats. És a dir, la UdL compensaria amb un ajut econòmic els estudiants que dediquin part del seu temps a acompanyar altres estudiants amb necessitats especials en desplaçaments, presa d'apunts, consulta de fons etc. Amb aquesta acció "volem potenciar la col·laboració i l'ajut entre iguals", segons explica el vicerector d'Estudiantat, Xavier Gómez, "sense descuidar el suport que podran oferir especialistes en psicologia, psicoergonomia o psicopedagogia". Els prop de 16.000 euros també serviran per millorar els recusos tècnics amb noves pissarres interactives i telelupes, així com per avançar en l'accessibilitat i la usabilitat de les webs de la UdL, tasca de la qual s'ocuparà el Grup de Recerca Interacció Home-Ordinador de la UdL.

Cal recordar que l'atenció que la Universitat de Lleida dedica a les persones amb discapacitats va ser premiada el passat divendres per l'Associació de Paraplègics i Discapacitats Física de Lleida, concedint-li el novè premi ASPID per la seua tasca en la normalització social de les persones amb alguna minusvalidesa, tot destacant la unitat "Universitat per a tothom", que desenvolupa accions per a promoure una educació superior "sense barreres".



print enrera pujar