19 de setembre de 2005

Descarregar pdf

L'arquitecte portuguès Alvaro Siza visita les obres del nou edifici de Ciències de l'Educació


El prestigiós arquitecte portuguès, Alvaro Siza, autor del projecte de la nova Facultat de Ciències de l'Educació de la UdL, visitarà demà dimarts 20 de setembre la UdL. El principal objectiu de la seva estada a Lleida és fer el seguiment de l'execució de les obres de l'edifici de la Facultat de Ciències de la Educació.

La nova Facultat de Ciències de l'Educació, estarà situada a l'Av. de l'Estudi General, amb una planta en forma d'U en què un cos baix permetrà que el carrer s'incorpori visualment a l'espai lliure interior del campus. Els altres 2 cossos, més alts, s'articulen en una L tancada a l'extrem del campus.

A la tarda, Siza explicarà in situ al rector i al president del Consell Social l'estat de l'execució de les obres del nou edifici de Ciències de l'Educació. Més tard, Siza oferirà una roda de premsa als mitjans de comunicació per, seguidament, traslladar-se a la seu del Col·legi d'Arquitectes on impartirà una conferència sobre la seva obra.

Alvaro Siza, és un dels arquitectes més prestigiosos a nivell internacional. Entre la llarga llista de guardons i premis que ha anat recollint durant la seva dilatada trajectòria, hi ha el Pritzker, considerat el Nobel d'arquitectura.

Malgrat considerar-se un arquitecte conservador i tradicionalista, afirma que una proposta arquitectònica té com a objectiu aprofundir en les tendències innovadores existents. Respecte a seva la forma d'entendre l'arquitectura, la idea del lloc té una gran importància: l'arquitectura neix de l'encontre entre la idea i el lloc. En paraules del propi Siza: "L'arquitecte comença a projectar partint de les condicions del lloc per tal d aconseguir una integració total arquitectura-entorn".

Pel que fa a l'arquitectura universitària, de la qual n'és un gran especialista, cal destacar en l'obra de Siza la profunda relació entre forma i funció: equilibri de línies, perspectiva visual, cromatisme i preocupació permanent pel control de la llum interior.